Tandzorg

Waar vroeger een gezond gebit als een hygiënische noodzaak werd beschouwd, staan mooie en gezonde tanden nu ook voor zelfvertrouwen en voor een mooie look, zowel voor onszelf als voor onze kinderen. 

Uw tanden mooi en gezond houden, kan echter een dure zaak zijn. Bepaalde kosten voor tandzorg kunnen immers hoog oplopen. Meer dan de helft van de kinderen volgt een orthodontische behandeling. De sociale zekerheid betaalt hiervan echter slechts de helft terug. De andere helft valt ten laste van de patiënt zelf. 

Volwassenen hebben dan weer dikwijls te maken met prothetisch herstel (implantaten, bruggen, kronen en protheses). De sociale zekerheid komt hiervoor zo goed als niet tussen. De gemiddelde kost voor de volledige vervanging van een tand door een implantaat bedraagt € 1 850. Een losse kroon, die het bovendeel van een tand moet vervangen, kost ongeveer € 650. Doorgaans draait u volledig op voor deze kosten. 
Een probleem met uw tanden kan dus ook al snel een financiële zorg worden.

Wij hebben hier echter oplossingen voor om dit te vermijden. Maak op tijd een afspraak met ons om ev. onnodige wachttijden te vermijden en maximaal te genieten.

DKV SMILE