Beleggen

Basisstrategie

In een eerste gesprek wordt uw beleggersprofiel bepaald. Dit is namelijk het belangrijkste vertrekpunt alvorens u start met beleggen.
Het moet namelijk duidelijk zijn wat u verwacht van uw beleggingen.

Wij werken hierbij met een beleggersprofiel van defensief tot zeer dynamisch beleggen. Bij elk beleggersprofiel streven wij naar een portefeuille aangroei op lange termijn.

Voorzichtigheid in combinatie met een persoonlijke opvolging en rapportering is hierbij een belangrijke troef. Zo wordt de continuïteit bevorderd van uw beleggingsportefeuille.

 

  1. Zeer defensief: U wenst zo weinig mogelijk risico te lopen en uw kapitaal te verzekeren. Dit betekent dat het vermijden van risico’s belangrijker is dan rendement. 
  2. Defensief: U wenst in beperkte mate risico’s te nemen om zo het rendement te verbeteren. 
  3. Neutraal: U verkiest het midden tussen risico en rendement. U bent dan ook bereid om beperkt risico’s te nemen om uw eindkapitaal te verhogen en u aanvaardt tussentijdse schommelingen. 
  4. Dynamisch: U wenst het rendement te verhogen en bent bereid om bepaalde risico’s te nemen om dit te bereiken. Dit in combinatie met een beperkte veiligheidsmarge.
  5. Zeer dynamisch: U streeft naar maximaal rendement. Hiervoor bent u bereid variaties toe te staan en risico’s te nemen om het rendement zoveel mogelijk te verhogen.

 

Voor elk profiel hebben we een gepaste oplossing met verschillende beleggingsmogelijkheden. Wil u weten welk beleggersprofiel u hebt, neem dan contact met ons.